Sunday, September 15, 2013

A England - Ascalon


Igår var jag på restaurang och bar då tjusiga Ascalon! Det kommer från a-englands andra kollektion The Legend, baserat på legenden om Saint George, han dräpte en drake med sin lans Ascalon. Hela kollektionen är faktiskt underbar, som vanligt från märket så är det både väl genomtänkt och vackert!


Ascalon är verkligen stilig! Det är duokromt, som ni kan se på bilden så skiftar det till grönt i vissa vinklar. Annars är skimret mjukt rosatonat lila, och spelar i ljuset. Basen är stålgrå och rymmer även fint holoskimmer! Skimret är det som känns typiskt för a-england, det finns i många av lacken och är underbart med sin stilrena, diskret sprakande effekt. Det är ju inga överväldigande regnbågar, men det är tillför absolut något extra och känns liksom exklusivt!


Ascalon har även a-englands typiska formula som funkar jättebra för min del. Den är av det tjockare slaget, krämig, smidig och vältäckande. Jag använde två lager och som vanligt Seche Vite överlack. Torkade inte jättefort men det gick fint ändå.


Det här är ju underbart, varför har jag inte använt det förut? Just detta bytte till mig via gruppen Lacka-Byt på Facebook, och det är finare än jag trodde faktiskt. Varför har jag inte lärt mig innan att jag brukar stortrivas i skaparen Adinas kreationer? Jag har åtminstone insett det till sist, så nu vill jag ha de flesta av hennes lack, haha! Jag har beställt ett gäng nya lack, från den finfina tjänsten Nailmail (som tyvärr lägger ner vid årets slut, väldigt tråkigt!)

Jag tycker inte ni ska missa lacken från a-england, och tipsar om att Nailmail ännu tar emot beställningar och har ett bra pris. Men bara nu under söndagskvällen fram till midnatt! Annars kan du hitta märket på t ex. Llarowe och Edgy Polish.


Vad tycker du om Ascalon? Betygsätt här nedan!Tjipp,
Andrea


11 comments:

 1. Oj vad snyggt det där var då! A-England seglar fram som en kommande stjärna helt klart (alltså som en favorit hos mig *s*).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är ett bra märke med många godingar i sortimentet!

   Delete
 2. Jag är väl inte lika tagen av Ascalon även om jag gillar inspirationen bakom det. Jag är dock fortfarande jätteglad att det fanns nya inlägg här så egentligen kunde du ha visat vad som helst och jag hade varit glad ändå!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, åh tack! Så bra att jag kan glädja! ;D

   Delete
 3. In case att du inte skulle se mitt svar på din request så skriver jag här också. Min ugglesamling är ganska stor, jag håller inte reda på hur många jag har (för jag vet inte hur jag skulle räkna). På min andra blogg har jag lagt upp bilder på alla mina ugglor. Dock finns det också bilder på ugglor jag inte har.

  http://senanatter.blogspot.se/search/label/Ugglor

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, tack för länk! Jag hade nog sett ditt svar, men det hade kanske tagit ett litet tag innan jag kommit på att kika igen :)

   Delete
 4. Åh, jag är himla förtjust i det här.
  Jätteroligt att du är tillbaka! Jag har faktiskt längtat efter inlägg från dig. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja men heller hur, jag trivdes himla bra i det!
   Åh, men tack så mycket fina du!

   Delete
 5. Älskar A-England lacken. Det här var jättefint.

  ReplyDelete
 6. Åh vad fint, och åh vilka bilder!! :-)

  ReplyDelete
 7. Håller med dig - det här är ett fantastiskt vackert lack! Och du har lyckats fånga det jättefint med dina bilder!

  ReplyDelete