Tuesday, April 16, 2013

Nfu Oh - 52


Idag visar jag tre snabbisar med Nfu Oh! Det är foton som publicerades i Nailmailbladet #5. Det är alltså Nailmails webbtidning, med trevlig läsning och info om de 3 nästkommande Månadens Märke. I maj så kommer just NfuOh vara märket man kan handla. Nu tänkte jag bara passa på att visa Er lacken jag fotograferade då! (och nej, Nailmail har inte bett om reklam eller så)

Jag börjar med Nfu Oh # 52 som är en underbar "flakie"! Det här ingår i Nfu Oh så kallades "Opal Series", som har flera skönheter. Jag har sett rykte om att dessa ska sluta produceras! Det gillas inte!

Ensamt så är lacket skirt, på bilden är det 3 lager och som ni ser så syns det fortfarande igenom. Det här är dock i solljus, inomhus var det inte riktigt lika tydligt vill jag minnas... Som ni ser är jellybasen lila, och så fullsmockad med skimmer och vackra flakes i grönt! Megavackert! Men vill ni inte visa er alltför nakna, så rekommenderar jag lite läckra "underkläder", t ex. en lila som matchar jellybasen. Eller:

 Här har jag lagt två lager med 52 över Barry M-Indigo, alltså en blå som drar lite åt lila hållet. En jättefin kombination som inte vill bli riktigt lika magisk på bild. Indigo är förresten en underbar färg, rekommenderas!

Här spexar jag till det genom att vinkla naglarna, så ni kan se att flakies-arna (eeeh, eller ja: flagorna) är inte bara gröna, utan duokroma! De går från grönt till blått och lite lila. Ni kan se lite skiftningar i själva glasflaskan också, mumsigt!

De här lacken tar lite tid på sig att torka, speciellt om du vill bära det ensamt. Då krävs det extra tålamod. Jag har använt ett lager Seche Vite överlack, och det räckte för att det skulle bli slätt och fint, flakies brukar som ni kanske vet inte bli lika "skrovliga" som glitter.

Jag kan förresten avsluta det här med att tipsa om några andra fina flakies:
# 50, som kanske är lite lättare att variera undekläder till, då det har en mindre färgad bas. Det går i samma färger som det här, men har inte småskimret, utan "bara" rena flakes.
# 51, som nog är det bästsäljande lacket. Det är en varmare lila bas och så skimmer och flakes som skiftar i rött-gult-grönt, lite som MaxFactor - Fantasy Fire men med flakes i! Googla det!
# 60, som har samma varmtonade röda-gula-gröna flakes som 51 men i en svart jellybas.


Vad tycker ni om "flakies"? Äger ni kanske det här, eller några andra från serien?Tjipp,
Andrea7 comments:

 1. Ååååh, flakies! Det var alldeles för längesen jag använde något flakelack så jag får nog rota runt i samlingen snart och posta något kul på bloggen. :) Finfina bilder du visar.

  ReplyDelete
 2. Åh, så fint! Färgen är underbar. Det var jättelänge sen jag bar ett flakelack. Borde plocka fram ett snart.

  ReplyDelete
 3. Jag har en massa av de här. Minns hur lycklig jag var när jag fick hjälp av en tjej att beställa dem från NZ innan de såldes på annat sätt än via salonger till nagelteknologer. Jag var så himla nöjd med att få tag på dem. Sen glömde jag bort dem. Jag hatar ju flaskorna, jag är ju en i minoriteten som tycker flaskan är ful, så jag har gömt dem längst ner i Helmer. Synd för det är ju fina lack.

  ReplyDelete
 4. Bedårande bilder! Jag gillar verkligen flakelack, men har inte så många själv... då är det bra att man kan kolla på fina bilder på andra bloggar :)

  ReplyDelete
 5. Väldigt fina bilder. När jag började gilla lack så suktade jag efter ett av Nfu Ohs flakies men nu har jag helt tappat suget efter denna typ av lack.

  ReplyDelete
 6. Det är fint, men tyvärr så blir dom så sällan använda hos mig. Glömmer liksom bort att jag har dom här flaskorna.

  ReplyDelete
 7. Galet fint! Jag älskar NFU OHs opaler, men de jag har står tyvärr och samlar alldeles för mycket damm. Dags att plocka fram och lufta dem lite tror jag. :-)

  ReplyDelete