Monday, March 4, 2013

Blogga på engelska? + "New arrivals!"


Jag har fått förfrågningar om att skriva lite på engelska här på bloggen. Det vore roligt och utmanande, och det var dessutom min ursprungsplan! Dock hände det sig ändå att det blev på svenska..!

Hur ska jag lägga upp det? Jag funderade på att lägga en kortare version av inlägget, på engelska alltså, i t ex. slutet av posten. Samtidigt så gillar jag sättet att skriva på nu, på ett lite berättande sätt med viss text mellan fotona... Jag vet inte hur det blir bäst upplagt... och det känns trist att eventuella engelsk-läsare endast får en förkortad och rent saklig variant. Det är förmodligen inte helt önskvärt att jag BARA skriver på engelska heller, eller..? Så hjälp mig snälla: Hur tycker DU att jag ska göra? Hur vill du läsa?


Och så, vidare: "New arrivals"*! Ett hett efterlängtat paket med fem löjligt vackra lack!
Roller Girl, A Christmas Story, Seriously Serious, Space Beetle, Leprechaun's Gold

Jag älskar dem redan, galet vackra i flaskorna! De här godingarna kommer från Darling Diva Polish, ett litet indiemärke som finns tillgängligt via Etsy, och även Llarowe är på gång att ta in det här finfina märket!


Puss o kram på er, jag uppskattar era synpunkter!


Tjipp,
Andrea
*Jag har en liten "ritual" jag gör varje gång jag får hem nya lack. Jag håller lacken i händerna, viftar lite fjolligt med dem och ropar med en ljus, fånig röst "New arriiivaals!" (lite som en i filmen Corpse Bride, om ni sett den)

26 comments:

 1. Replies
  1. haha det är tyvärr bara du som tycker det gullefjun! ;)

   Delete
 2. Jag är glad om du fortsätter skriva på svenska i största delen. Jag orkar inte läsa både svenska och engelska bloggar;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoppas du tycker det är okej som jag testat nu? :)

   Delete
 3. Åhhh vilka underbara lack!!
  För mig spelar det inte så stor roll, tror det är viktigast att du gör det som passar dig för att du ska orka fortsätta med det och bloggandet. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. För min del ärinte språket särskilt jobbigt, så det funkar vilket som! Hoppas du tycker det är okej som jag testat nu! :)

   Delete
 4. En del skriver ju ett stycke i taget på respektive språk, så det blir vartannat stycke av vardera. Personligen tycker jag att det är ganska jobbigt att hänga med i det och inte börja läsa på "fel" grej. Så jag föredrar att det är helt uppdelat, och gärna att texterna avviker i färg/typsnitt/storlek/etc så man enkelt hittar det språket man letar efter :)
  Själv håller jag mig gärna till svenska med, har åtskilliga engelskspråkiga bloggar i listan men det blir aldrig av att jag läser texterna, bara tittar på bilderna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoppas du tycker det är okej som jag testat nu? :)

   Delete
 5. Underbara Darling Diva!

  Om du inte känner för att skriva på engelska ska du inte göra det. Om du ändå vill, men inte vill lägga så mycket tid kan du ju lägga en kortare version längst ned i inlägget. Eller kan man lägga en länk till Google Translate i listen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Jorå, som jag skrev så tycker jag det är helt okej att skriva på engelska! Vill helst inte använda Translate, då jag tycker det oftast ger dåligt resultat.
   Hoppas du tycker det är okej som jag testat nu.

   Delete
 6. Vilket underbaaaart paket! Avis, avis, avis! :-)

  ReplyDelete
 7. För mig spelar det ingen roll om det är på svenska eller engelska, men om man skriver på bägge tycker jag att man kan ha annat typsnitt på det ena eller liknande så man tydligt ser vad som är vilket. Jag har själv funderat på att köra två-språkigt men vet inte om jag skulle hinna med. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoppas även du tycker det är okej som jag testat nu? :)

   Delete
 8. Jag föredrar att skriva och läsa på svenska. Jag har alltid en kort engelsk version, men om ickesvensktalande vill ha full översättning så funkar ju translate någorlunda ok...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vill helst inte använda Translate, då jag tycker det oftast ger dåligt resultat. Men visst, vill de veta ALLT så får de ta till det ;)
   Hoppas även du tycker det är okej som jag testat nu då?

   Delete
 9. Precis samma dilemma hos mig; valde kortis-varianten där jag i princip bara berättar vilken färg jag har och hur jag gillar det. Skulle gärna blogga helt på engelska men misstänker att mina läsare mest finns i närtrakten så...svenska it is! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo, jag får också köra så tror jag! :)
   Hoppas du tycker det ser okej ut?

   Delete
 10. Jag säger som Cactus. Helt okej om de står på engelska längst ned i inlägget. De bloggar som enbart skriver på engelska kan jag ibland kolla på bilderna i, men oftast så orkar jag inte ens det. ;)
  Föredrar alltså svenska :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oki doki, hoppas du tycker det är okej som jag testat nu då? :)

   Delete
 11. Om du vill kan du skriva allt på engelska. Det skapar inga problem. Denna bransch är ju väldigt engelskinspirerad. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyvärr blir det nog lite "problem" ändå, pga. att de flesta läsarna är svenska och föredrar det språket. Jag testar en variant nu, hoppas du tycker det ser okej ut :)

   Delete
 12. Ska dessutom bli kul att se de nya lacken! :)

  ReplyDelete
 13. Jag tycker du ska göra som du vill. Jag har funderat själv när jag insåg att ca 1/3 av läsarna är icke-svenska men med bättre statistikverktyg så insåg jag att mina internationella läsare är 1)skandinaver 2)finska 3)central-europeiska och först efter det engelska eller amerikanska. Jag orkar inte ha en så hög servicenivå så eftersom jag inte skriver på polska eller tyska eller finska (vilket inte vore orimligt) så blir det ingen engelska heller. :D

  Som svar på din fråga så störs jag bara om man växlar så som Cactus beskrev mellan språken i olika stycken. Annars funkar det lika bra med vilket du än väljer. Jag kan även klara att läsa på tyska och polska och ryska men det är värre med t.ex spanska och franska.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oj, du är grym på språk! Enligt min statistik så är det lite fler från engelskspråkiga länder, men det kan ju bero på att jag har engelskt bloggnamn. Därför känns det ganska rimligt att ha med engelsk text!
   Dessutom kan många européer engelska ganska bra, det var t ex. en från Tyskland som bad mig om engelsk text :)
   Hoppas du tycker det ser okej ut, så som jag gör nu med engelska stycket då!

   Delete
  2. Klart det ser okej ut! jag tycker ni är tappra ni som kämpar med en bilingual blogg. Jag är som sagt inte så service minded. Jag har inte kollat exakt hur många från engelsktalande länder det är i siffror, säg kanske max 50 om dagen, medan de skandinaviska ju är typ tio gånger fler och då blir det ju svenska för mig som huvudspråk. Jag har inte ens tänkt på att de där andra från Tyskland och Polen och allt vad det är skulle tjäna på engelska men det är klart, det gör de ju... Nåväl, jag är för lat helt enkelt.

   Delete