Saturday, March 2, 2013

Recension: MAC Cleanse Off Oil


Hoppas ni har en finfin lördag!

Jag vet inte hur det är med er, men jag brukar ha problem med att få bort alla rester av smink runt ögonen (jag bär oftast smink med fokus på ögon). Jag tycker ofta det finns kvar en liten "skugga" av grått från maskara, och framförallt eyeliner/ögonpenna just vid fransraderna. Plus att jag skarpt ogillar att greja med bomullspads hela tiden, de går redan åt snabbt när man är nagelnörd (och inte använder pullburk)...

Därför blev jag nyfiken när jag såg flera hyllande recensioner av MAC Cleanse Off Oil, som ska "smälta bort all sorts smink snabbt och enkelt, bomull behövs inte". Det lät ju himla bra, så även om priset var högre än jag var van vid så satsade jag till sist på en egen flaska.

Vad? MAC Cleanse Off Oil är en sminkborttagning som kommer i en pumpflaska på 150 ml.

Var? Hos alla MAC-diskar i landet vad jag vet. Jag köpte min på kicks.se (fri frakt till närmaste butik)

Pris? 225 kr/150 ml.


Vid premiärtvätten var jag nervös, hoppades att jag inte hade "slösat bort" 225 spänn på något som håller samma klass som mina gamla, mycket billigare sminkborttagningar. Denna ska användas på torrt ansikte och med torra händer, inget vatten. Jag tog ett pump med "oljan" i  handflatan och fördelade i händerna. Sedan masserade jag försiktigt runt det vid ögonen i ca. 20 sekunder och undrade hur tusan jag såg ut nu... Vad man gör sedan är, tar litelite ljummet vatten och "löser upp" oljan i ansiktet. Den omvandlas då till en "lite småskummig kräm" och oljigheten försvinner. Så tar man mer vatten och sköljer bort.

Jag inspekterar mig i spegeln. Sedan springer jag ut till min sambo och utbrister: "Kolla bara! Vad tusan är det här? Kolla, vad RENT!"  MAC Cleanse Off Oil, jag älskar dig! Jag hade inte riktigt råd att köpa min andra flaska så fort den första tog slut, och det var väldigt irriterande att använda den gamla borttagningen igen kan jag säga. Flaskan på bilden är min andra och jag vill aldrig vara utan Cleance Off Oil igen (eller något minst lika bra)!

Priset är faktiskt rimligt för mig, för effektiviteten och drygheten. Min första flaska räckte i drygt 8 månader!

Jag använder ett pump till ögonsminket, och sedan "ett litet pump" och fördelar allt över hela ansiktet. Sedan använder jag antingen ansiktsvatten eller en hudrengöring, beroende på sminket jag burit. Det går snabbare än förr och är enkelt. Jag gillar den milda, svaga doften också. Jag trivs med att stå och gnussa in en olja som inte lämnar en oljig hinna efteråt, och den känns mild för huden och ögonen. Förresten svider den inte i ögonen för mig heller. Ja, vad mer ska jag säga...? Kärlek!


Det enda jag inte gillar med den här, är märket. Har ni tips på liknande rengöring från ett märke som är "cruelty free" och inte är superdyrt, så tar jag tacksamt emot det! Härnäst ska jag prova på en som verkar lite liknande, från Bareminerals.Och, för att han fyller år idag:
Tjipp,
Andrea


6 comments:

 1. Den där är jag sugen på att prova! Jag gillar ju oljemetoden men gillar inte riktigt at oljan stannar kvar.

  ReplyDelete
 2. Hhaha jag var tvungen att läsa upp den delen där du utbrister till din sambo hur rent det blev för min make, han skrattade han också. Sååå härligt.
  Skönt när man verkligen hittar något som funkar, för det är irriterande när det blir kvar rester av ögonmakeupen.
  Älskar Bon Jovi!! :-)

  ReplyDelete
 3. MAC går fetbort, istället gillar jag Bioderma Crealine H2O (finns på bekkas.se)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Är den liknande? Jag läste och det ska användas bomull inte sant?
   Orkar ju inte med det då det aldrig blir tillräckligt bra för mig...

   Delete
 4. Dermalogica har en, av din beskrivning att döma, i princip likadan produkt som heter "Precleanse". Den används på precis samma sätt, man gnuggar på den torrt och tillsätter sen lite vatten. Jag gillar den. Jag är dock osäker på hur priserna skiljer sig och har aldrig provat MACs variant (det beror på var man beställer dem ifrån också såklart). Har för mig att Dermalogica ska vara cruelty free men är inte helt hundra på det.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Emelie, jag har läst om den och tror också de är himla lika. Dermalogica är dock dyrare, vet inte om de är cruelty free, men ska kolla upp det! :)

   Delete