Wednesday, March 27, 2013

Grön onsdag: Enchanted Polish - Mean Mr. Mustard


Först och främst vill jag tacka innerligt för alla fina kommentarer jag får, och be om ursäkt för att jag varit så dålig på att svara på sista tiden! Skärpning till mig! Och från mig: Veckans bidrag till Karins Gröna onsdag! Idag visar jag ett Enchanted-lack, som kommer från kollektionen Imagine, med namn som The Beatles-låtar! Det gör såklart att jag måste äga dem alla en dag, det här är dock mitt första och det är Mean Mr. Mustard.

Mean Mr. Mustard, han är tydligen duokrom i guld och grönt, och har metallicfinish. Det är samma idé som i det megahypade Chanel - Peridot, även om det kanske inte är exakt samma färgtoner. Peridot fick ju en hel hög med billigare kopior, och min OPI-variant (Just Spotted the Lizard) är lik herr Senap... I alla fall i skuggan. Den här senapen har nämligen lite extra krydda, i form av holo! Det kommer fram i solljuset:


Enchanted har också en himla fin flaska nu för tiden, loggan är underbar! Jag tycker dessutom herr Senap är en riktig läckerbit! Det holografiska spelet är vackrare än vad som framgår här, även om det tyvärr inte är jättestarkt. Det ger som sagt mest en extra krydda, och jag stirrade en hel del på naglarna! Tyvärr är formulan jobbig. Alltså det flyter ut fint men, som ofta i metalliclack, så är penseldragen en smärta i röva, pardon my french mustard..! Det gick ganska bra ändå, bara man är extra noga vid appliceringen. Tunna lager, jämna snabbt ut det med penseln, och måla rakt! Låt det också torka mellan lagren. Det här är 3 lager och överlack, alla lager krävs för det är lite skirt...

Formulan kunde alltså vara bättre och lättare att måla med. Det metalliska vill dränka holopartiklarna en aning för mycket, och ändå är det skirt. Det är dock ett coolt lack, jag har sett någon kalla det här fult men jag håller inte med. Jag vill ha mer Beatles-lack! När jag väl lyckas få fatt i dem, de säljer alltid ut snabbt... Det här är alltså ett indielack, och köptes hos Llarowe. Vad tycker ni om senap?ENGLISH: 
Karin has the "Grön onsdag"(Green Wednesday-theme) again! Today I'm showing You my first polish from Enchanted's Imagine Collection. The names come from Beatles-songs, and this is Mean Mr. Mustard. Apparantly, this mustard is duochromatic in gold and green shades. It's also of a metallic finish. A lot like the hyped Chanel-Peridot and it's cheaper dupes (I have the OPI one, Just Spotted the Lizard) and The Mustard looks a lot like it... In the shade! However, this Mustard is seasoned with  a little something extra: Holo! Yum! The effect isn't super strong, but at least an added small treat.
Unfortunately, the formula in this mustard is a bit of a pain in the ass, pardon my french mustard...! It's the brush strokes; they can get quite visible and ugly so You have to be careful painting. It's a bit sheer as well, this is 3 coats plus top coat and it's all needed. I still like Mean Mr. Mustard though, it's cool. I hope I can get some more The Beatles-songs in my stash soon! Cheers!Ja, det här är ju väldigt förutsägbart... Men det är ju The Beatles!
Well, obviously:Tjipp,
Andrea
24 comments:

 1. Jag älskar herr senap!! Detta måste genast upp i topp på lack-jag-går-under-utan-listan.

  ReplyDelete
 2. Den där är lite av en lemming den också... Visade inte du en annan lemming förra veckan?
  Nåja, kul att du är med och påminn mig senare med du vet vad! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha jaa det gjorde jag kanske, men det var väl BL som du hade på väg? :)

   Hihi japp ^^

   Delete
 3. Tjusigt!

  Tänkte kolla med dig som bor i Örebro. Är det någon butik som du vet om i örebro som säljer Nordic Cap?

  ReplyDelete
 4. Åh, vad fint! Min egen flaska Mean Mr Mustard står fortfarande otestad.

  ReplyDelete
 5. i really like this green yellow. Don't forget to enter my I ♥ Makeup giveaway!

  ReplyDelete
 6. Galet tjusigt! Gillar det verkligen och jag kommer inte tveka att slå till om den finns inne när jag ska beställa nästa gång.

  ReplyDelete
 7. Jättefint! Älskar också flaskorna.

  Beundrarinnan

  ReplyDelete
 8. Wow! Så snyggt det var, sådär oväntat snyggt att det dessutom var holo. Vill-ha-känsla! :D

  ReplyDelete
 9. Jag hatade det här lacket. Inte fult vad gäller färgen-hata, det är en fin färg, men penseldrag/konsistens-hata. Fy faan, det var som att måla med klister. Tjockt så penseln knappt orkade hålla formen. Det har "skämsplats" i en låda nu. Men, färgen är okej. (Jag tror jag har den gamla, fula etiketten också. Inga plus alls alltså)

  Sa jag att dina bilder var snygga? Nej, jag fastnade i min hat-loop. Sorry. Dina bilder är jättefina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha just ja, det var ju du ;)
   Det har nog förbättrats lite nu då, även om formulan var jobbig nu med. Det här är ju en ny batch (i nya flaskan)

   Hahaha tack ;)

   Delete