Monday, February 4, 2013

Blå måndag: Essie - Bikini So Teeny


Blå måndag hos Mrs Data! Idag tar vi något lugnande efter temaveckan. Min typ av pastell! Jag pallar oftast inte alla söta, vitbaserade tösafärger som dyker upp varje vår... men ljusa blå/grå/lila, det gillar jag i alla fall! Det här är vackert, ljust "periwinkle"-blå och från Essies sommarkollektion 2012 med samma (fåniga) namn.


Som ni kan se i flaskan, så finns det smått (so teeny) silverskimmer i lacket! De syns tyvärr knappt alls på nageln, endast om man snokar riktigt nära i starkt ljus. Kanske bidrar det lite till hur lackets glans uppfattas? Jag ska erkänna en sak: Jag har svårt för himmelsblått! (på mig själv) Den här blåtonen som går lite mer åt lila, gillar jag mycket bättre. Detta är lugnt, glansigt, mjukt, mysigt....


Färgen är helmysig (som sagt) men formulan är inte perfekt... Den är helt okej, men lite tjock. Jag tror det funkade med 2 lager, om jag minns rätt! Fick dock göra lite städning runt nagelbanden. Dessutom är det lite synd att skimret blev osynligt på nageln, hade nog blivit något extra...Jag struntar i bikini-referenser till låten, moahaha.. Jag nämnde dock himmelblått... Så ni ska få en himmelskt vacker, hjärtskärande sång. Original av Leonard Cohen, men här av en av mina favoritsångare:Tjipp,
Andrea


14 comments:

 1. Åhh jag tycker det här var såååå vackert! Jag har konstigt nog börjat ändra mig med pasteller, förut gillade jag det inte alls, men nu har det som vuxit mer och mer och nu tycker jag det är sååå fint. Läcker blå färg. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja alltså jag tycker pasteller är fint på andra, men känns bara ointressant, och ganska fel på mig... Men ja, detta gillar jag! :)

   Delete
 2. Jag älskar periwinkleblå lack..

  ReplyDelete
 3. Bon Jovi :)

  Lugn och skön färg. Kanske något för ljus för mig, men jag gillar den ändå.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja den funkar bra för mig också, även om det är ljus ^^
   Självklart Bon Jovi!

   Delete
 4. Snyggt! Tycker tonen passar dig väldigt bra. :)

  ReplyDelete
 5. väldigt vacker nyans. Jag gillar också periwinkle-blått.

  ReplyDelete
 6. Det här är så vackert! Älskar perwinkle!

  ReplyDelete
 7. Det är rätt snyggt men synd att inte det silvriga kom fram :(

  ReplyDelete
 8. Vilka fina bilder, och fint lack också. Det är både somrigt, vårigt och lite vintrigt, beroende på hur man känner sig :) Underbar låt, jag gillar Leonard Cohen men just denna låt finns det många versioner av som är bättre än när han sjunger den själv.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja precis det passar alltid ;)

   Instämmer, Cohen är grym, men just till denna föredrar jag dock andra sångare... som här ovan då ^^

   Delete